Arabuluculuk Şartları Nelerdir?

İstanbul Avukatı Arabuluculuk Hizmetleri

İstanbul Avukatı bürosu olarak beklediğiniz hizmeti sizlere vermekteyiz. Uzun bir geçmişimiz mevcuttur ve bu nedenle de profesyonel bir şekilde hareket ederiz. Arabulucu olmak için gerekli olan bir takım şartlar mevcuttur. Peki, bu şartlar nelerdir? Eğer arabulucu olmak istiyorsanız ilk olarak TC vatandaşı olmanız gerekmektedir. Daha sonra ise geçmişte hiçbir şekilde suçunuzun olmaması ve sicilinizin ise temiz olması gerekmektedir. Arabulucu olmak için ise kişinin hukuk fakültesi okuması gerekmektedir. Hukuk fakültesi okuduktan sonra ise en az 5 sene kadar bir iş yerinde çalışmak gerekmektedir. Bunun ardından arabuluculuk eğitimine girmek ve bu eğitimi ise başarılı bir şekilde tamamlamak gerekmektedir.
İstanbul Avukatı Arabuluculuk Hizmetleri
İstanbul Avukatı Arabuluculuk Hizmetleri

Arabulucuya Kimler Başvurabilir

İki taraf varsa ve iki taraf anlaşmaya varamıyor ise arabulucuya başvuruda bulunulabilir. Arabulucu ise iki tarafı da eşit bir şekilde dinler ve tarafsız olarak hareket eder. İki tarafın uzlaşması için çeşitli çalışmalar yapar. Kişiler isteğe bağlı olarak kendileri veya avukatları yardımı ile arabulucuya başvuruda bulunabilirler. Pek arabulucuyu ücretini kin öder? Genellikle arabulucuyu ücretini iki tarafta ortak bir şekilde öder. Doğru arabulucu tercih edildiği zaman kısa zaman içerisinde sonuca ulaşım sağlamak ve anlaşma yapmak mümkün olmaktadır. Sizde işinde iyi bir arabulucu istiyorsanız İstanbul avukatı olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Arabulucuya Kimler Başvurabilir
Arabuluculuk

Arabulucuda Anlaşma Olursa Ne Olur?

Birçok kişi karşı taraf ile anlaşma sağlayamadığı için iyi bir arabulucu arayışı içerisine girmektedir. Çünkü iyi bir arabulucuyu bütün olumsuz etkileri ortadan kaldırır ve anlaşmaya varılmasına yardımcı olur. Bu süreçte taraflar ya anlaşma sağlar ya da hiçbir şekilde bir anlaşmaya varamaz. İki tarafta olumlu bir şekilde anlaşmaya varır ise bu durumda anlaşma belgesi çıkarılır.  İki tarafında olumlu bir şekilde anlaşma sağlaması iki taraf içinde avantajlı olacaktır. Bunu için ise iyi bir arabulucuyu bulmak ve işinde profesyonel olan bir arabulucu aramak iyi sonuçları ortaya çıkarır. Avukatlık büroları olarak her konuda sizlere yardımcı olmaya hazırız. Çünkü bu konuda deneyimliyiz ve sizlere maksimumu düzeyde hizmet sağlarız.
Arabulucuda Anlaşma Olursa Ne Olur?
Anlaşma Şartları

İstanbul Avukatı Arabuluculuk Hizmetleri

İstanbul Avukatı bürosu, arabuluculuk konusunda sizlerin bütün hukuki haklarınızı alır. Bilmediğiniz konularda haklarınızı size hatırlatır. Davalar sonuçlanıncaya kadar sizin bütün hukuki sorunlarınızı çözüme kavuşturmak için gerekli desteği verir. Arabulucunuz olmamızı istiyorsanız iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

6 Yorumlar

  1. arabulucu olmak istiyorum. nereye başvurmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  2. Kötü muamele yapıp sonra da uzlaşalım diyorlar. kusura bakmayın ben haklarımı biliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Vatandaşların çoğu haklarını bilmiyor maalesef.

    YanıtlaSil
  4. evlatlarım bana bakmıyor. hakkımı alacak mısınız?

    YanıtlaSil
  5. problemlerin çözümünü iyi bilmek gerekiyor. yanlış yönlendirmeler sonucu mağdur olan çok kişi var.

    YanıtlaSil
  6. Kimler arabuluculuk yapabilir? Ben de olmak istiyorum 😊

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski